torsdag, februari 02, 2006

Valdebatten inleds

Persson mötte Reindeldt i säsongens första valdebatt i radio.
Skillnadern i grund är inte stora. Båda gubbarna gillar makt, mer än de flesta. Ingen av dem ser något större problem med att staten inskränker människors rättigheter för att makten som de eftersträvar skall bli så stor som möjligt.

Sedan så kanske vi får köpa vin och öl i mataffären med Reinfeldt på den politiska tronen och en av hans stora fördelar är faktiskt att han förespråkar kärnkraft, men å andra sidan så skall han ju dela makten med bl.a. Centern som ju inte riktigt delar hans åsikt.

Pudelns kärna är att för gemene man (eller för den delen kvinna) så kan det kvitta om det är Bill eller Bull som leder regeringen, de driver huvudsakligen samma politik. Oändligt långa perioder med samma människor med makten är aldrig gynnsamt för en demokrati, eftersom det odlar nepotism och maktfullkomlighet. Så sett ur det perspektivet är maktskifte, inte allt för ofta men regelbundet, sunt.

För att fortsätta valfilosoferandet så har RFSL listat de öppna HBT personer som finns på riksdagslistorna och skriver där:
"Även ... har valt att placera en öppet homosexuell kandidat på valbar plats." (RFSL: K-ONLINE)

Jag hoppas att inte partierna valt att placera någon kandidat, vare sig heterosexuell eller homosexuell, på någon placering på grund av deras sexuella läggning, utan på grund av deras kompetens.

/Sophia