torsdag, februari 09, 2006

(S) står för svenska spel? Staten?

Dagens industri skriver idag om sossarnas senaste idé för att stärka kassan - och nej det är inte en valskatt - de vill ha eget pokerspel på internet.

”Svenska spel har ju fått tillstånd att ha en pokersajt, då tycker jag det är moraliskt acceptabelt att socialdemokraterna startar en också”, säger socialdemokraternas partikassör Tommy Ohlström till DN.
I ansökan skriver de att de önskar driva en ”en laglig, trygg och ansvarstagande och säker” pokerverksamhet.

Att sosseriet i sällskap med ungdomsförbundet SSU, skulle vara mer trovärdiga och hederliga än pokerföretag i allmänhet, är för gemene man inte något självlart efter den långa rad av skandaler som de åstadkommit.

Men med dubbelmoral kommer man långt -
Senast i går kunde vi läsa (se sid118) om hur Marita Ulvskog härjade på storfinansen, för att de håller igen med investeringarna under valåret, för att missgynna regeringen. Detta för att de vill få till ett maktskifte.
Ja, jo, det gör de säkert - lite som att sossarna öser ut valfläsk, för att behålla makten. Skillnaden är att "storfinansen" disponerar sina egna pengar medan Ulvskog med vänner spenderar allas våra skattepengar för att blidka så många och stora befolkningsgrupper som de kan urskilja.


”-Man behöver inte vara särskilt konspiratorisk för att tro att storföretagsledarna ligger lågt med att göra sånt som innebär att det skulle bli ännu tydligare att Sverige går väldigtbra och att det blir ännu fler jobb.


Om Sverige gick så bra - skulle någon då vilja byta ut regeringen?