måndag, februari 13, 2006

Bloggen har flyttat!

Du hittar numera bloggen på www.dexion.org/blogg

Välkommen!

P.S. Jag befarar att någon eller flera kommentarer tappats i flytten. Beklagar detta.

Saxat om Muhammed och svensk yttrande"frihet"

Tentaläsning och lite tid att skriva, men en intressant sammanfattning av Muhammed och yttrandefriheten kommer med andras hjälp här:

Den bild som publicerades på Sverigedemokraternas hemsida finns här.
(Via HAX)
Den är utmärkt harmlös!

De bilder som florerat utomlands och som där hävdas komma från Jyllands-Posten hittar du här. (Via Stikkan, vars länk leder till denna oscensurerade länk.)
De är riktigt grova och människors ilska är lätt att förstå, däremot inte deras våld.

En intressant artikel om en liten grupp extrema svenska muslimer, men också den stora majoriteten av svenksa muslimers jämställande av dem och Sverigedemokraterna hittar du här. (Via Frederik Federley)
Läs den och fundera över vilken av grupperna som skulle använda våld och hot om våld för att förhindra visandet av Muhammed-bilder...

Stockholm Spectator har en bra artikel där man studerar SvD:s reella syn på yttrandefrihet här
(Via Johannorberg.net)

Justitieministern vill kunna bugga tidningsredaktioner, för att inte människohandlare och horhus skall maskera sig som just tidningsredaktioner...
"Annars skulle det kunna få till följd att människor som ägnar sig åt människohandel och bedriver en bordell bestämmer sig för att starta en tidning och kalla bordellen för tidningsredaktion för att värja sig mot buggning."


(Via
HAX)

Varför kommer jag att tänka på en studiekamrat på ekonomprogrammet som upprörd sade: "Jag vet att jag inte är så smart - men jag är faktiskt söt!!!" ?