måndag, mars 13, 2006

Självkritik?

Federley nämner på sin blogg LOs nya kollektivavtalskampanj samtidigt som Stikkan i ett annat sammanhang uppmärksammar på de inlägg om kan läsas på Expressen.

LOs kampanj bygger på att bygga avsky för onda direktörer














Ur Stikkans citat från Expressens läsarbidrag. Om än illa formulerat försöker det sammanfatta frustrationen över samma sak som LO - maktfullkomlighet hos beslutsfattarna:
Hur kan vår statsminister vara gift med en chef för ett statligt företag? Hur kan GP anordna privata tillställningar på Harpsund, som vi alla äger (ex. viga Björn Rosengren ,vem pröjsa för hans vigsel ?). Hur gick upphandlingen till när det skulle byggas, det är ju G.Ps bror som bygger kåken, som sagt sossarna är ett gäng ryggdunkare, kanske finns där ett gäng polacker boende i någon barack, Tänk att arbetarpartiet har en arrogant godsägare till sin högsta chef! Tala om att leva som man lär!. Snart får vi höra honom komma dragande med "högerspöken, ensamma mödrar, sjukskrivna, arbetslösa, ta från de fattiga och ge till rika" etc Vilken falsk tunga han har! Struntar helt i andra bara han får sitta kvar vid makten co styra över köttberg, statssekreterarare utan minne, hästälskare, svartlönade tränare, kontokortsmissbrukare occh tobleroneälskare, partilakejer på s-kansliet, fd kommunister som partisekreterare och sjukvårdsminister, m m i en lång rad av fifflare . Arma Sverige om detta får fortsätta efter sept 06 Som en sann "Sosse" skall vår diktator bo på herrgård. Hur mycket tål svenska folket, han nuppar bolagets chef, hon blir osams med sina medarbetare på bolaget och vips får hela styrelsen sparken , alla utom G.Ps älskarinna, Den är mannen och hans fru skiter i etik och moral! De stjäl från folket.

Den uppenbara skillnaden är att LO målar upp en världsbild som kanske
stämde för 60 år sedan, men som idag snarare är den motsatta. Det utsatta svenskar behöver är en sammanslutning mot de fackförbund som är så engagerade i sin kamp för bibehållen makt, att de riskerar eller utplånar människors jobb, genom att försätta hederliga och ansvarstagande företag i blockad för att de inte vill använda sin avtalsfrihet för att sluta kollektivavtal, och mot de makthavare som idag betraktar den svenska staten som deras eget hem, fritt att förfoga över och dela med vem de så önskar och hur de så önskar.

Kan det vara så att LO-tänkt helt rätt, men blivit förvirrade och av gammal vana ritat dit en bolagsdirektör, istället för Göran Persson eller Wanja Lundby-Wedin?