torsdag, mars 09, 2006

A = A eller Romanus, Wijkman och Persson

Några nyheter idag har en gemensam nämnare - fråga inte vad en politiker kan göra för dig utan vad politikern vill göra för sig själv!

Borgerligt ja till trängselskatten lyder en rubrik på TV:s text-TV.
Det är kanske inte ett generellt borgerligt ja, som åsyftas, utan ett borgerligt nätverk, där bland andra Gabriel Romanus (fp) och Anders Wijkmman (kd) är med. Enligt TV4, har nätverket nått slutsatsen att Alliansen skulle vinna röster på och därför borde uttala sig för Stockholms trafiktullar eftersom opinionen svängt.

Min respekt växer...
Vi låter våra åsikter och värderingar formas av opinionssifforna.

Gå med i sossarna grabbar - det är bästa stället om man bara vill ha makt. Men svenska väljare förtjänar bättre.

Vidare rapporterar TV4 att Göran Persson hos banken pantsatte en inteckning om ytterligare en miljon kronor för sitt herrgårdsprojekt, som nu är belånat upp till 13 miljoner. Vill minnas att man i nyheterna sade att det var dagen före höjningen av räntan. Ni vet den där räntehöjingen som Persson kritiserade med sådan inlevelse.

Jag säger inte att Persson var ute och kämpade för egen sak - men jag säger definitivt att ingen politiker är i sina åskikter eller beslut frånkopplade från sitt eget privatliv.

Fråga därför inte bara vad politikernas förslag kommer att innebära för dig, utan även vad de kommer att innebära för politikerna. Mer makt? Fortsatt makt? Egen privatekonomisk vinst?