fredag, mars 17, 2006

Svenskar är som kokta grodor

Vad är det som gör svenskarna inte bryr sig om vad som händer omkring dem?
Åsikterna flödar fritt när det handlar om privata företag eller USA, men när det gäller det offentliga Sverige och våra medborgerlia rättigheter kan nästan vad som helst hända och reaktionen blir som bäst en krusning på ytan.

  • Den senaste tiden har regeringen (som jag kommenterat tidigare) krävt omförhandling av en statlig företagsledares pernsionsavtal som överskred regeringens riktlinjer. När det framkom att statsministerns hustru hade ett ännu frikostigare pensionsavtal nöjde sig regeringen med att konstatera att styrelsen fick ta ställning i frågan. I övrigt pinsam tystnad.
    Länk Affärsvärlden Aftonbladet DN SvD SVT
  • Regeringspartiet har till sammans med folkpartiet enats om att lagen skall tillåta buggning av tidningsredaktioner. Ett lagförslag osm kritiserades av lagrådet - men Bodström tyckte att nu fick det vara färdigutrett. Med ett raskt sågtag fälldes den svensk meddelarfriheten - en av grunderna för yttrandefriheten och den fria pressen.
    Länk Brännpunkt DN Etc SvD
  • Politiker så väl inom Sverige som utom fogar sig till den religiösa fundamentalismen som krävt att lagar skall stiftas som förbjuder kränkningar (kritik) av religiösa symboler
    Länk DN SvD
Varför står inte svenskarna på barrikaderna och slåss för sin frihet?
För friheten att inte betala adelns dubbelmoral och lyxliv?
För friheten att yttra kritik mot det som man uppfattar är fel, så må det vara Muhammed, Görna Persson eller Bingolotto.
Vad är det som gör att svenskarna är som grodan i kastrullen? När vattnet nått en viss temperatur så är det för sent att reagera!!!

Frankrike inte protektoionistiskt...

Chiraqs Frankrike är inte protektionistiskt, utan är en av europas mest marknadsliberala stater... sade han i tisdags.
Och hur var det nu? Jo ultra-liberalism utgör ett lika stort hot som kommunism sade han för ett år sedan.
Sanningen är att Frankrike är snarare på 25:e plats i Europa när de kommer till att ranka marknadsekonomi. www.heritage.org

via Sänd mina rötter regn

Johan Hakelius

Min favorit vad gäller politisksatir och vassa spjutspetsar är alltid Karl Gerhard, men tvingas jag välja en nu levande så är det tveklöst Johan Hakelius.

Läs hans kolumn om polisturbaner och religiösa krig här

Det kan verka harmlöst, till och med lockande: alla som minns den förre polistalesmannen Claes Cassels korvgubbemössa, eller som sett länspolismästare Carin Götblad i sin jättelika skärmmössa, välkomnar säkert polisturbanen. Turbaner är eleganta och exotiska. De är också praktiska: stora nog att rymma mängder av den avlyssningsutrustning vår nyfikne justitieminister är så förtjust i.

Men det är bara början. LÄS SÄGER JAG!!!!