måndag, februari 27, 2006

Vi har idéerna...

När man läser ikapp hittar man ibland en del godsaker. Tack och lov har humor en bättre hållbarhet än mycket annat godis :)

Sänd mina rötter regn 24/2:

Det verkar som att Socialdemokraterna valt att inte använda en av sina banners längre. Av någon oförklarlig anledning.
reagera1.gif
I stället har det dykt upp en annan, den kanske funkar bättre.
reagera2.jpg

Johan Norberg vänder sig mot Europa

Tidigare Timbro medarbetaren, globalisten och den ständigt lika välformurerade liberale debattören Johan Norberg har värvats av Centre for the new Europe.

Det ska bli spännande att se vad detta kan leda till.

Förtalet polisanmält

Bild borttagen 06-03-01. Se inlägg En bild säger mer än 1000 ord, samma datum.
Polisanmälan är gjord mot förtalsmailen som skickats till Fredrik Reinfeldt och tidningarnas insändarsidor - man vill att polisen skall kunna begära ut de dokument som visar om fler människor varit inloggad på den e-mailadress som är avsändare och om Mats Lindström alltså inte var ensam om att driva kampanjen.

Det finns goda skäl att gå vidare med det här!

Som Dick Erixon konstaterar så fungerar inte ett partikansli på ett sådant sätt att människor gör saker på egen hand. Det är ett myller av människor som springer, brain-stormar och arbetar mot ett gemensamt mål - inte en miljö där man drar iväg på egna korståg. Barnledig eller ej.

Det faktum att det första sossarnas talespersoner gjorde, efter att ha förnekat inkandning och sedan ändrat sig, var att understryka att det var en skyldig och att denne inte var en förtroendevald eller en tjänsteman som innehadde någon form av nyckelposition blev ju lite knepigt, när det visade sig at Mats Lindström var en av 8 medhjälpare som statsministern valde att ta med sig på den skandalomsusade valutvärderingen på Vin & Sprits gods i Italien.
(Den där det misstänktes att det statliga bolaget Vin & Sprit bjöd sossarnas partiledning på 3 lyxdagar för 8 personer...)

Under uppnystandet av förtalsmejlen har det också kommit fram att en ombudsman hos SSU bloggat anonymt och där bland annat lagt upp bilden till vänster, med texten "rösta på din pedofil". Då det avslöjades plockades bilden ned och idag tycks hela bloggen vara borttagen. Erik Svansbo har dock fått tag på bilden och för att visa vad en ombudsman inom SSU kan tycka är OK att publicera anonymt så visar jag den här.

Jag är inte en av Reinfeldts störst, men den här typen av smutskastning och påhopp finns inte en ursäkt i världen för.
Expressen intervjuar Tobias Gerdås.
(...)
Varför driver du bloggen (Rättvis och ballanserad - min anm.)?
- Alltså... jag startade en vanlig blogg först... men sedan tänkte jag att... vi tyckte att massmedia granskade den borgerliga alliansen på ett dåligt sätt. Det finns ju så mycket skit. Så jag tänkte att de saker jag känner till ska jag lägga ut på en blogg.
"Rösta på din pedofil" på en bild med Reinfeldt är väl att gå över vissa gränser?
- Ehhh... det minns jag inte att jag skrev.
Men det står så på din blogg från 28 december.- Ja. Jag blev väl förbannad. Det var ett hårt ordval. Jag var väl förbannad när jag skrev det.
Hur får du material till bloggen?
- Tips. Från SSU-kompisar. Och kompisar på tidningar. När de hör skvaller skriver de texter till mig.
(...)
- OK. Jag skriver inte ut mitt namn och jag säger inte att jag jobbar för SSU för då skulle man tro att SSU står bakom detta.
Så SSU står inte bakom?
- Nej, min arbetsgivare känner inte till det här. Å andra sidan skulle jag tro att SSU inte skulle tycka det här är så kontroversiellt.


Igår plockades först bilden ned och idag är hela bloggen borttagen. Jag vill påminna om Marita Ulvskogs uttalande i SvD:

Ulvskog beklagar, och säger att detta är fullständigt oacceptabelt, i strid med hela partiets politiska kultur och med de etiska reglerna.

Det tycks som att allt för få i partiet känner till den politiska kulturen och de etiska reglerna...

Under tiden gör Göran Persson sitt bästa för att få det här att framstå, inte som något speciellt för sossarna, utan som symtom på ett hårdare politiskt klimat genom att säga att han vet hur det känns, för han utsätts ofta för sådant här.

DN har en bra artikel här där man jämfört Perssons uttalande om hundratals påhopp på hans person med verkligheten.
Enligt Göran Persson räcker en enkel sökning på sökmotorn Google för att man ska kunna hitta mängder av "svinaktiga" påhopp på honom.

Hans namn ger mer än en halv miljon träffar. När DN går igenom de 300 första hittar vi bara en träff som kan kallas förgriplig.
(...)
När DN ber socialdemokraterna om hjälp att hitta de webbsidor Persson hänvisade till, får vi adresserna till bland annat de moderata, kristdemokratiska och liberala ungdomsförbundens sidor.

Därtill får vi adresserna till ungmoderaternas kampanj mot Systembolaget och dess chef Anitra Steen (Perssons hustru), samt till en anonym satirblogg där en fiktiv Persson "tänker högt". Vi får också adresser till en humorsida och en om populärkultur där vi inte hittar någonting alls om Göran Persson.
Jo det finns som sagt en orsak till att det är viktigt att gå vidare med den här frågan. Moderaterna kommer inte vinna över röster från socialdemokrater på det här sättet, men kanske kan det få upp ögonen på de hederliga, rakryggade socialdemokrater som allt för länge har stött ett parti som ruttnar av maktfullkomlighet innifrån.