tisdag, mars 14, 2006

Livsglädje när den är som bäst!

Kan inte låta bli att tipsa om detta urcharmiga inlägg...
Curriculum Vitae

Livskvalitet

Skickliga hantverkare är livskvalitet!
Jag kom just hem med min nylagade portfölj från skomakaren. Inte nog med att det är riktigt fint hantverk, han gör alltid lite extra och så är han billigare än klackbarerna.

Till sina lagade skor och skinnsaker så får man alltid en liten föreläsning om skinnarbete, matematik, arbetsmoral, Libanon att vara invandrare i Sverige på 50-talet och vad nytillkomna invandrare borde tänka på, kvinnor sätt att slita klackar i olika delar av världen och mycket annat.

Idag fick jag lära mig om den skofabrik som han var chef för i Libanon och om libanesisk design - ja och dessutom så fick jag hela locket renoverat med ny stagskiva och metallstaget under handtaget utbytt för att trivas med mina tunga lagböcker. Alltihop sytt och nitat för 300 pix.

Erfarenheter, kvalitetshantverk och yrkesstollthet som är ovärderliga. Tur att han inte tänkte på det när han satte priset :)

Men för den som finns i Östergötland så är det skomakaren på Nya Tanneforsvägen som ni skall gå till!

Radiotjänst i Kiruna

Fick i dagarna ett litet kort från Radiotjänst i Kiruna som meddelar att de kommer att pejla vårt område snart.

Eftersom jag fått besök av pejlare som...
...en gång vägrat stiga av min dörrmatta om jag inte skrev på innehavslappen
...en annan gång, på min kommentar att jag var ensam hemma och inte ville öppna eftersom jag saknade säkerhetskedja, öppnade brevlådan och viskade - "men jag är inte farlig!"

och jag saknar orsak att anmäla TV-innehav så ringde jag upp och bad dem notera att jag undanber mig besök.

De har dock inga uppgifter om människor som inte är kunder - vilket är konstigt eftersom de brukar vara duktiga på att skicka "hej, vi har noterat att du glömt att anmäla TV-innehav"brev.

Men, men... det får bli en lapp på dörren.

Fru Göran Persson

Det är skillnad på folk och folk...
Medan LKABs chef Martin Iverts pension fått omfattande kritik och regeringen (regeringen leds alltså avGöran Persson som är gift med Anitra Steen) har begärt att avtalet skall omförhandlas så sägs ingenting om Anitra Steens pension (Anitra är alltså gift med Göran Persson, som är chef för regeringen) och har en pension som i än större utsträckning strider mot regeringens riktlinjer.

I sammanhang där man inte föds till makten är jävsregler och integritet någonting som används. Man kan inte sitta och besluta om nära och käras förmåner eller straff. Det är klart att jag tycker att min älskade är värd världens alla erkännanden och förmåner, men till skillnad från Anitra så skulle min själs älskade inte vilja leva med mig om jag vore typen som utnyttjar förtroenden givna mig för att gynna honom.
Men nu är ju dessa människor mer eller mindre födda till makten och de visar det tydligt i sitt arroganta manér.
Såväl pengar som makt fördelas inom familj och bekansskapskrets. De som varit lydiga premieras och de som står på sig eller som haft oturen att utses till offerlamm fasas snabbt ut.

När är det dags för det stolta svenska folket, oavsett om det är samer, valonblod eller nyanlända svenskar, resa sig och kasta av sig de orättfärdiga pålagorna och kräva sin frihet åter?
Jag är redo...

Sverige, antisemitism o främlingsfientlighet

Scaniachefen Leif Östling hade igår en fantastiskt uppriktig artikel med Kauppalehti, som refereras i DI .
Han konstaterar
"De nordiska ländernas regeringar är i själva verket rätt så främlingsfientliga. I Sverige är Migrationsverket den mest främlingsfientliga institutionen. Det är Sveriges mest rasistiska institution."

Scania har i Södertälje 12.000 anställda, varav 4.000 är födda utanför Sverige. Den alltmer utbredda rasismen oroar Leif Östling. Inom några år kommer en miljon av Sveriges arbetsföra befolkning på 4,5 miljoner att gå i pension. Påfyllning av arbetskraft behövs om inte produktionen ska flyttas utomlands.

"Att stänga gränserna är det bästa sättet att främja främlingsfientlighet. Vi borde tvärtom uppmuntra invandring på samma sätt som USA. I Sverige skulle det finnas plats för till och med 20 miljoner människor"
Han kritiserar också att invandrare inte släpps in på högre positioner inom arbetarrörelsen.
Det är inga nyheter, men det är otroligt befriande att höra det sägas även i det offentliga rummet.

Samtidigt så rapporterar TV4 text idag att 5% av svenskarna är antisemiter, att 26& anser att det finns ett stort judiskt inflytande över värdsekonomin och 15% tycker att det inflytandet är för stort.