onsdag, mars 08, 2006

Internationella kvinnodagen

Ja det är internationella kvinnodagen.
Nyhetsmorgon har haft feministisk musik, kvinnlig humor och mycket annat.

Internationellt - så är det mkt vi svenska kvinnor skall vara glada över - jag skall till Centralasien över påsk och har säkert en eller annan iakttagelse därefter.

Nationellt - så blir jag väldigt trött när vänsterfolket sätte igång med sitt feminist-tugg.
Det är inte företag i första hand som missgynnar kvinnor utan offentlig sektor, som sällan lever upp till de krav som ställs på företag och dess styrelser.
Det är vänstern som med sin bigotta samhällssyn bestämt
  • att de yrken som traditionellt lockar många kvinnor bara får drivas i offentlig regi och som genom sin verksamhet säkrat att dessa yrken också är låglöneyrken - vilket inte alls är en självklarhet i alla delar av världen
  • att kvinnorna som väljer dessa yrken därmed inte kan välja annan arbetsgivare än den offentliga och den lön och de vilkor som där råder.
Jag tycker dessutom att det är en irrationell och inhuman metod att offerförklara halva befolkningen!
Ponerar man att könsmaktsordingen finns, så blir de förtryckta knappast starka nog att förändra siuationen så länge de itutas att de är maktlösa offer.
Ponerar man att könsmaktsordningen är ett resultat av postmodernistisk forskning och inte alls stämmer så har man tryckt i såväl kvinnor som flickor att de är försvarslösa offer och enligt den i ursprunget humoristiska tesen - om kartan och verkligheten inte stämmer överens så är det världen som får ändra sig - förvandlat starka individer till självupplevda offer.

Jag är inget offer. Helt säkert kommer jag att under min levnad möta orättvisor - livet är nämligen inte rättvist!
Människor kommer att dra förhastade slutsatser om mig på grund av tidigare och nuvarande engagemang i politiska organisationer, min attityd, mitt ursprung, min utbildning, mitt kön, mitt val av vänner och mycket annat. Det händer oss alla och det beror på att människor, en del mer än andra, inte har distans till sina förutfattade åsikter. En brist i självinsikten som drabbar såväl män som kvinnor.

Eftersom jag inte bara är utan heller inte vill bli ett offer så kommer jag att välja min framtida arbetsplats och chef med omsorg. Offentlig sektor är inte aktuellt.

Lindén på morgon-TV

Jag minns för tio år sedan, då jag satt som ersättare i kultur och fritidsnämnden i Norrköping. Irene Lindén var ordförande.

Några saker minns jag tydligt:
Fru ordförande "auktionerade" våra möten - och ingen respons när någon bjöd en femma :)
Så snart en ny vinkling av en fråga dök upp, fick mötet "auktioneras" för att fru ordförande behövde gå och ringa rådhuset och efterhöra vilken åsikt som var den rätta - om hon inte vände sig till moderaten Pär, med kommentaren: Pär vad skall vi göra - du är min mentor...